Mercedes-Benz

Interijer nove A-klase koji redefinira luksuz

29.11.2017

Otkrivanjem interijera nove A-klase još jednom se potvrdilo da kompromisa kod Mercedes-Benza nema. Bez obzira na model, razina luksuza i kvalitete moraju biti na najvišoj razini.  
Četvrta generacija A-klase je pred vratima, a njena kabina preuzima standard E-klase i S-klase. Pronalazimo tako velik digitalni zaslon kao kod E-klase i S-klase te sportske ali i luksuznije uređenje s komandnom pločom koja je podijeljena u dva trodimenzionalna vodoravna dijela. Pritom je donji dio vizualno odvojen od gornjeg koji je izrađen tako da se čini kao da lebdi, čemu pridonosi i posebna rasvjeta kokpita. Otvori ventilacije koji su također osvijetljeni, podsjećaju na turbine, a to je detalj koji smo već vidjeli kod Mercedesa E-klase Coupe.
Klimatizirana i masažna sjedala i ambijentalna rasvjeta sa 64 LED-ice tek su dva dodatna detalja kojima Mercedes želi naglasiti novu razinu luksuza. Pritom je bolja i ponuda prostora. U predjelu ramena tako ima više prostora plus 9 mm sprijeda i čak 22 mm straga, dok će za laktove biti na raspolaganju dodatnih 35, odnosno 36 mm.
Osim više prostora za glave putnika nego dosada Nijemci se hvale i bitno lakšim pristupom na stražnju klupu kod novog modela te većim prtljažnikom koji sada raspolaže s 370 litara obujma što je za 29 litara više nego dosad te ima bolji i raskošniji pristup. Na koncu, stražnja je klupa djeljiva i preklopna dok su prednja sjedala kreirana baš za novu A-klasu čvrsta i dobro profilirana, ali i bitno udobnija nego dosad.
Automobil će službeno biti predstavljen na autosalonu u Ženevi iduće godine, a u prodaju kreće na ljeto.